Ладан – це ароматна речовина, одержувана зі смол співочої лаврового дерева, і давно вже відома своїми духовними та цілющими властивостями. Ладан здавна використовувався при проведенні ритуалів та обрядів, а також як природні ліки.
Ладан є густою і ароматною смолою, яка виходить при надрізанні стволів лавра. Процес видобутку ладану складний і потребує певних знань та вмінь. Зазвичай ладан збирають з деревної частини лавра, коли він досягає певного віку та розміру.
Однією з головних властивостей ладану є його здатність запахом очищати та освячувати приміщення. За рахунок свого аромату, ладан здатний посилювати концентрацію та розкріплювати душу, створюючи особливу атмосферу благодушності та спокою.
Компонент | Властивості |
---|---|
Липи | Засушене листя |
Мускус | Тварини секреції |
Смола | Виділяється з дерев |
Один із символів православного богослужіння — кадило. Це металева чаша на ланцюжках, в яку на розпечене деревне вугілля кладуть ладан. При згорянні він виділяє запашний дим – фіміам.7 сент. 2019 р.
У чому палять ладан вдома?
Для того щоб запалити ладан будинку знадобиться кадильниця, невелика жаровня або вогнетривка чаша, в яку можна буде помістити вугілля, що горить. Можна також використовувати просто металеву пластинку, укріплену над відкритим вогнем свічки, спиртового пальника чи лампади.
У чому розпалюють ладан?
Можна також використовувати спеціальний павучок або просто металеву ложку, укріплену над відкритим вогнем свічки, спиртового пальника або лампади. деревне вугілля.Він продається у вигляді таблеток, які легко розпалюються за допомогою звичайних сірників. Збережена копія
Як палити ладан у домашніх умовах?
Найпростіший спосіб – погріти його на ложці на плиті і потім з ложкою обійти приміщення. За словами представників церкви, смола, з якої роблять ладан, має антибактеріальні та антивірусні властивості.