Термічну обробку металів та сплавів проводять зазвичай у тих випадках, коли мають місце: · Поліморфні перетворення в металі; · Обмежена і змінна (збільшується з температурою) розчинність у твердому стані одного компонента в іншому; · Зміна будови під впливом холодної пластичної деформації.
Навіщо потрібна термічна обробка їжі?
Термічна обробка є однією з найважливіших ланок технологічних процесів приготування продуктів харчування, яка має три основні гігієнічні цілі. знищити патогенну флору і таким чином забезпечити санітарно-епідеміологічну безпеку продуктів, підвищити засвоюваність та покращити смакові …
Які види термообробки використовуються?
Основними видами термічної обробки є:
- Відпал;
- Загартування;
- Нормалізація;
- Відпустка;
- Кріогенна обробка.