Правильне вживання приправ, прянощів перешкоджає розвитку в кишечнику гнильних процесів, покращує метаболізм, підвищує засвоюваність деяких продуктів, знижує кількість патогенних бактерій.
Які спеції шкідливі для організму?
Приправи, які часто використовуються для надання особливого смаку при приготуванні страв, в деяких випадках можуть завдати шкоди здоров'ю. У списку приправ, які можуть завдати шкоди здоров'ю, опинилися соєвий соус, глутамат натрію, гострий перець, оцет, м'ята, базилік, розмарин, кориця, лакриця.
Чому спеції це шкідливо?
У великих кількостях прянощі та спеції можуть нашкодити організму. Наприклад, гострий червоний перець викликає подразнення шлунка. Тому, коли використовуєте прянощі, не забувайте про почуття міри. Крім цього, у деяких випадках прянощі та спеції взагалі протипоказані. Збережена копія